Onderhoud, herstelling en plaatsing petroleum- en pelletkachels

Plaatsen van pelletkachels en petroleumkachels

Wie een pelletkachel heeft gekocht en niet meteen weet hoe deze te plaatsen, rekent natuurlijk op de diensten van Edma Industrie NV. Bij het plaatsen van uw pelletkachel moet er rekening worden gehouden met de afvoer en de elektriciteitsaansluiting. In tegenstelling tot bij de plaatsing van een houtkachel of een open haard, is er voor de pelletkachel geen groot rookkanaal nodig. In principe volstaat een afvoerbuis met een binnen diameter van zo’n tachtig millimeter . Wanneer u al een schoorsteen heeft, kunnen we natuurlijk wel gewoon de bestaande afvoermethode gebruiken. Naast een veilige afvoer voor de rookgassen, heeft de pelletkachel ook stroom nodig om te functioneren. Hiervoor volstaat een standaard stopcontact met aarding. Ook voor de petroleumkachel kunnen we de plaatsing voor u verzorgen. We installeren uw petroleumkachel en voorzien een tank voor het opslaan van zuiver petroleum. Uiteraard zorgen we ervoor dat u geen last heeft van geurhinder.

Onderhoud en herstelling van petroleumkachels

Een regelmatig onderhoud en een goede technische ondersteuning is noodzakelijk om de lange levensduur van uw petroleumkachel te garanderen. Op zich heeft de petroleumkachel niet veel onderhoud nodig. Zeker niet in vergelijking met andere verwarmingsbronnen. Toch is er nu en dan wel degelijk onderhoud nodig. Wij van Edma Industrie NV doen dit voor u. Daarnaast raden we aan om steeds de juiste brandstof te gebruiken. Vaak zien we dat mensen goedkopere brandstoffen kopen om te besparen, maar hierdoor loopt de petroleumkachel al snel schade op. Zelden is dat dan nog goedkoper. Integendeel. Daarom adviseren wij om alleen zuivere petroleum te gebruiken, zoals ook wij het verkopen. 

Zoekt u een installateur voor uw petroleumkachel of pelletkachel? Of heeft u een hersteldienst nodig in de omgeving van Tessenderlo? Contacteer dan nu de specialisten van Edma Industrie NV.